Wie zijn de 'gezichten' achter het UKON? Wil je meer weten over onze onderzoekers, Science Practitioners, stuurgroepleden en bestuurders? Bekijk hier onze profielen.
UKON-team
Het 'UKON-team' ondersteunt en faciliteert het netwerk om de verbinding tussen wetenschap en praktijk te leggen. Dagelijks werkt het team aan onderzoek, UKON-beleid, coördinatie van expertteams/werkgroepen, organisatie van evenementen en bijeenkomsten, communicatie en secretariële ondersteuning.
Science Practitioner
Science practitioners (SP) zijn master opgeleide professionals uit een zorgorganisatie of gepromoveerde UKON-onderzoekers die de specifieke taak hebben om zorg en wetenschap met elkaar te verbinden. Zij werken één dag per week hieraan. Als vliegwielfunctie halen ze praktijkvragen op, verbinden ze mensen en organisaties, ondersteunen ze bij het maken van onderzoeksvoorstellen en helpen ze nieuwe kennis in praktijk te brengen.
Stuurgroep
Elke aangesloten organisatie heeft een wetenschapscommissie (UKON-commissie), de voorzitters van deze commissies zijn de (waarnemend) stuurgroepleden. Zij vormen de schakel tussen het UKON en de organisatie. Vier keer per jaar komen zij samen om kennis te delen en acties uit te zetten. Tevens is ieder stuurgroeplid betrokken bij één UKON-werkgroep, die een speerpunt (beleid 2018-2023) vorm geeft.
Programmaleider
Er lopen momenteel zo'n 30 kwantitatieve, kwalitatieve en mixed-methods onderzoeksprojecten. De projecten vallen onder een (of meerdere) UKON-onderzoeksprogramma's. Elk onderzoeksprogramma van het UKON heeft een programmaleider.
Onderzoeker
Projectmedewerker
Bestuurder
De koers van het UKON wordt vormgegeven door de bestuurders van de 19 aangesloten organisaties. Twee keer per jaar komen de bestuurders bij elkaar om de activiteiten voor de komende beleidsperiode vast te stellen. Ook is elke bestuurder betrokken bij één UKON-werkgroep, die een speerpunt (beleid 2018-2023) vorm geeft. Zo werken wij samen aan ons beleid.
Kenniscentra specifieke doelgroepen
In Nederland bestaan er langdurige zorggroepen met zeldzame en complexe aandoeningen, de zogenaamde LVHC-doelgroepen (laag volume, hoog complex). Deze doelgroepen zijn georganiseerd in netwerkstructuren die bestaan uit zorgorganisaties, expertisecentra (DEC’s en REC’s) en kenniscentra. Aansluitend op UKON-onderzoek zijn twee kenniscentra, het Kenniscentrum langdurige bewustzijnsstoornissen (LBS) en het Kenniscentrum NAH+, momenteel ondergebracht bij UKON.