De ervaringen met de training Focussen
Liselot Meutstege-Oonk, deelnemer aan de training Focussen, vertelt over haar ervaringen en de meerwaarde van de training.
- Aanbod
- Over de UKON Academy
- Ervaringsverhalen
- Focussen 4-daagse training voor (GZ-) psychologen
- GRIP op probleemgedrag: train-de-trainer cursus
- SPANplus thuis
- BIJ ONS: Samen werken aan een thuis
- PET@Home
- PET@Home: De rol van huisdieren in de langdurige thuiszorg
- Online kennissessie Samen in Actie Bij Apathie (SABA)
- Online kennissessie Langdurige bewustzijnsstoornissen (LBS)
- Zicht op zingeving
- Interprofessionele opleiding werken met jonge mensen met dementie
- Evidence based practice (EBP) in de (langdurige) ouderenzorg
- Doen bij Depressie
- CREATE
- Com-mens: een nieuwe logopedische interventie
- Online training: dementie op jonge leeftijd
- Casemanagement dementie op jonge leeftijd
- Scholingsmateriaal apathie bij dementie: opleiding Zorg & Welzijn
- Scholingsmateriaal apathie bij dementie: opleiding casemanager dementie/ zorgtrajectbegeleider
- Onderwijsmodule antipsychotica bij mensen met dementie
- UKON-webinar: Implementatie Delierzorg
- UKON-webinar: 3-delige miniserie functiemix V&V
- Webinars van, voor & door UKON-organisaties
Liselot Meutstege-Oonk, deelnemer aan de training Focussen, vertelt over haar ervaringen en de meerwaarde van de training.
Jaren geleden ben ik enthousiast geraakt over de training Focussen. Toentertijd had ik contact met Elly Prins over de D-ZEP afdeling waar zij werkt. Zij vertelde mij over de methodiek Focussen en de bijbehorende positieve resultaten. Elly gaf mij toen de tip dat de training Focussen op den duur ook voor externe personen te volgen zou zijn. Inmiddels ben ik zelf ook werkzaam op een D-ZEP afdeling en in het najaar heb ik ook de training Focussen, op aanraden van Elly, gevolgd.
Ik raad iedereen aan om de training Focussen te volgen en aan de slag te gaan met deze methodiek. De methodiek is namelijk inzetbaar bij vele vormen van gedrag en geeft richting/focus voor benadering- en begeleiding(splannen). De methode is heel concreet, goed toepasbaar en daardoor ook vriendelijk in gebruik.
Het volgen en sturen is een principe wat je tijdens de scholing leert en vervolgens in de praktijk (zowel op je werk maar ook thuis) ineens begint te herkennen en toe te passen. Heel leuk om te merken en nog leuker als het volgen en sturen ook het gewenst resultaat oplevert!
Daarnaast is de gedragsmap die geïntroduceerd wordt om een gedegen analyse van het gedrag te maken, heel handig in het werken met teams.
Mijn enthousiasme over deze methodiek heb ik al breed aangegeven binnen de organisatie waar ik werk; zowel mijn collega’s, als de teams waar ik mee werk hebben inmiddels al gehoord van het bestaan van de focusscholing en de bruikbare en praktische hulmiddelen die erbij zitten. Ik probeer daarnaast de methode toe te passen waar kan binnen mijn eigen werkzaamheden en zie al mooie resultaten.
UKON-tool: Focussen
Om ontremd gedrag bij cliënten in het verpleeghuis met de gedragsvariant van frontotemporale dementie beter hanteerbaar te maken, zijn er verschillende materialen ontwikkeld. Zo is er een handboek, een implementatiewijzer en een training ontwikkeld. Bekijk de tool: Focussen.
UKON Academy: training Focussen
Bij de training Focussen leer je te werken met de methodiek Focussen en hoe je hiermee het ongeremde automatische gedrag hanteerbaar kunt maken. Daarnaast leer je om informatie over de prikkelverwerking te vertalen naar een benaderingsplan en krijg je handvatten om je team te begeleiden bij weerstand. Bekijk de training Focussen.
Meer weten over de UKON Academy?
Wil je meer informatie over de UKON Academy of over het aanbod? Neem dan contact op met iemand van de UKON Academy! Neem contact met ons op.